Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Länsvisa topplistor - nytt samarbete mellan Sverige Bygger och tidningen Byggvärlden 2018.

Nyhet   •   Jan 18, 2018 07:54 CET

Exempel på länsvis topplista, Dalarnas län (Placering, antal projekt, byggvolym i Mkr)

Sverige Bygger för fullt – och här är toppen, de mest aktiva aktörerna länsvis för byggnader. 

Länsvisa topplistor är ett nytt samarbete mellan Sverige Bygger och tidningen Byggvärlden 2018. Under året kommer vi att uppmärksamma och ranka olika aktörer på projektmarknaden län för län. Byggvärlden kommer regelbundet att presentera statistik från Sverige Bygger. Det kommer att handla om länsvis ranking av olika aktörer, till exempel byggherrar, konsulter, byggentreprenörer och underentreprenörer - utifrån byggstartade byggprojekt där projektets läge styr.

 "Det vi vill göra är att komma närmare tidningens läsare och fokusera på en mer lokal nivå, säger Peter Åhs, marknadschef på Sverige Bygger. Under 2018 kommer vi lägga fokus på mer lokal statistik och ranking. Denna första gång, nr 1 av tidningen Byggvärlden 2018, rankar vi byggentreprenörer som byggt projekt där alla kategorier av byggnader ingår (ej rena väg-/anläggningsprojekt) de senaste 24 månaderna, det vill säga byggstarter under 2016 och 2017."

I byggnader är alla kategorier av husbyggnader inräknade, från bostäder till kontor, hotell, skolor, sjukhus, affärslokaler och så vidare. Såväl nybyggnation som ROT-projekt är med. Det är projektets läge rankingen utgår från och vi rankar utifrån antal projekt även om vi samtidigt redovisar en uppskattad projektvolym i Mkr.

"Vi rankar utifrån antal projekt eftersom vi inte vill att en stor aktör med bara ett, eller ett fåtal jätteprojekt, ska toppa utifrån byggvolym i Mkr, vi vill ge en bild av vilka aktörer som är mest aktiva på projektmarknaden länsvis. Ofta är topplistor och statistik på en rikstäckande nivå och mer eller mindre samma aktörer är med på listorna och i statistiken. Det vi vill göra med det nya samarbetet är att komma närmare tidningens läsare och fokusera på en mer lokal nivå", fortsätter Peter Åhs.

Eftersom de stora rikstäckande aktörerna även finns lokalt kommer deras lokala arbetsställen/kontor fortsatt att synas även i de lokala listorna, men vi kommer även att se andra, mellanstora aktörer som är stora lokalt.

"Sverige Bygger är Sveriges mest använda tjänst för att bevaka, bearbeta och analysera projektmarknaden. Vi vill med samarbetet med Byggvärlden visa även mindre och mellanstora företag att de har anledning att ha koll på sin marknads byggprojekt och aktörer. Majoriteten av de större aktörerna använder redan våra tjänster och jämfört med mindre- och mellanstora aktörerna har de då ett försprång på marknaden”, avslutar Peter Åhs.

"Vi ser det här som mycket intressant läsning att bjuda våra läsare på. Topplistor tillhör nästan alltid vårt mest lästa material. Det känns roligt att uppmärksamma de lokala byggarna och aktörerna ute i landet, som sällan hamnar på listorna men som verkligen bidrar till samhällsnyttan", säger Susanne Bengtsson, chefredaktör på Byggvärlden.

Se hela artikeln och alla topplistor län för län här på Byggvärldens hemsida.

Få en "byggranking" utan kostnad!

Vill du själv veta mer om möjligheterna att skapa ranking av olika aktörer på projektmarknaden erbjuds du även att utan kostnad få testa en ranking av t ex. byggherrar, arkitekter, konstruktörer, byggföretag, elinstallatörer, vvs-installatörer o.s.v inom just ditt verksamhetsområde. I Sveriges mest använda tjänst för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden finns funktionen "byggranking" med och nu får du en chans att testa den utan kostnad.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.