Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Ny kartläggning av underhållsplaner hos BRF med minst 10 lägenheter och byggår före 2005

Nyhet   •   Maj 06, 2014 08:43 CEST

Underhållsplanerna hos BRF 2014

Sverige Bygger har precis slutfört en kartläggning av underhålls- och investeringsplaner hos bostadsrättsföreningar med minst 10 lägenheter och som är byggda före 2005. Det är åtgärder som målning, nya fönster, takarbeten, fönsterrenoveringar, nya balkonger, balkongrenoveringar, fasadarbeten, nya dörrar, lås, hissar, asfaltering, stambyten, värmesystem med mera som dominerar.

Majoriteten, hela 51 %, av de bostadsrättsföreningar som planerar någon form av åtgärd ligger i Stockholm, därefter Malmö 10 %, Göteborg, 9 % och Uppsala 7 %. Stockholmsmarknaden dominerar alltså när det gäller underhåll och investeringar på BRF-marknaden.

"För att göra det enkelt för marknaden har vi nu paketerat alla åtgärder i något vi kallar för BRF MENYN 2014 och det handlar om att leverantörer kan beställa relevanta rikstäckande åtgärder vad gäller material. Vi gått extra långt i vår undersökning i år och tagit reda på antal fönster, dörrar, balkonger etc.", säger Björn Wadén, försäljningschef på Sverige Bygger.

"De som vill åt Stockholmsmarknaden eller Malmö, Göteborg, Uppsala har vi också paketerat speciellt för entreprenörer, leverantörer och återförsäljare", lägger Björn till. 

Några exempel från kartläggningen visar att det kan röra sig om upp mot 7 500-10 000 nya fönster, 2 000-2 500 fönsterrenoveringar, 30 nya hissar, 357 nya balkonger, 336 balkongrenoveringar, 48 inglasningar av befintliga balkonger, minst 1 398 nya dörrar etc.

Ser vi till entreprenadmarknaden rör det sig om ca 150 jobb i Stockholm, ca 37 i Malmö, ca 31 i Göteborg och ca 27 i Uppsala. Målerijobben är ca 79 i Stockholm, 9 i Malmö, 14 i Göteborg och 9 i Uppsala.

Andra typer av entreprenader som det finns paket med tips på nya jobb för är inom områden som; fasad, tak, mark, VS, el etc.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.