Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Vi uppmanar Byggbranschen att stötta "byggandet" ett annorlunda men ack så viktigt projekt i Glada Hudik!

Nyhet   •   Nov 07, 2016 13:04 CET

Vi uppmanar byggbranschen stötta ett annorlunda men ack så viktigt "byggprojekt" i Glada Hudik!

Vi på Sverige Bygger är stolta över att ha stöttat Glada Hudik-teatern i många år. Nu vill vi hjälpa till att förverkliga "byggandet" av det som troligen blir världens första staty av en utvecklingsstörd. Det handlar om en staty av Bosse Östlin som ska placeras i vår gemensamma hemstad Hudiksvall (Glada Hudik). Bosse och hans ständiga kramande spred värme och glädje, han hade ett hjärta av guld och är egentligen värd en staty i guld.

Glada Hudik-teaterns älskade skådespelare Bosse Östlin gick bort i juli 2015, efter en stroke. Han blev 63 år gammal.

Att få förmånen att vistas i Bosses närhet var att få en lektion i kärlek och en påminnelse om hur mycket vi andra så lätt tar för givet. När Bosse var närvarande revs alla hinder. Bara genom sitt nyfikna, vänliga väsen blev han en ambassadör för kärlek och humanism. Bosse älskade kräm, bollar, lappar, ishockey, cyklar, pizza, dansband, korv, Abba och videofilmer, men framför allt älskade han människor.

För Bosse fanns det ingen skillnad på det yttre och det inre. Om han undrande över något frågade han helt enkelt. Om han behövde hjälp så bad han om hjälp. Om han ville ha en kram, ja, då bad han om en kram. Som om det vore det mest naturliga i världen och det är det väl egentligen också?

Bosse och hans kramar vann publikens hjärta. Då mängder av människor delade beskedet om hans bortgång på Facebook nåddes över 3,2 miljoner personer inom ett dygn. Det är svårt att tänka sig att en utvecklingsstörd person hade hyllats så för 30 år sedan. Vi har kommit en bit i Sverige med andra ord. Vi på Sverige Bygger är stolta över att ha stöttat denna utvecklingen som Glada Hudik-teatern stått bakom.

Nu vill vi att övriga aktörer i byggbranschen bidrar till en staty till minne av Bosse. Sedan är ni välkomna att besöka oss på Sverige Bygger i vårt fina kontor ute vid havet och hamninloppet till Hudiksvall. Då kan ni också passa på att krama statyn av Bosse, så vitt vi vet världens första staty över en utvecklingsstörd människa. Vi ses!

Målet är att statyn ska kunna avtäckas första advent, d v s 27 november i år. I skrivande stund fattas ca 150 000 kr och nu hoppas vi att byggbranschen är med och hjälper till att förverkliga detta.

Tack till er som är med och bidrar oavsett om ni gör det som privatperson inom byggbranschen eller som företag. Då ni gjort det föreslår vi att ni också sprider ert stöd i era sociala kanaler med #Byggkramar och #slutaaldrigkramas


Gör så här för att vara med och bidra till Bosses staty:

Swisha valfritt belopp till nummer: 123 059 34 67 eller skänk via bankgiro: 683-2372


Ni kan också stötta genom att delta i en auktion till förmån för Bosses staty här:

http://www.tradera.com/profile/items/4300857/Hudikteatern

Ett ytterligare sätt att bidra är att köpa tjänsten Byggfolio från Sverige Bygger. För varje ny Byggfolio som tecknas under november månad ger vi 2 500 kr extra till Bosses staty. 

Vill ni får mer nytta av era referensprojekt, stärka varumärket och få chans till nya projektuppdrag borde även ditt företag ha en Byggfolio. Dessutom ingår möjlighet till synlighet i de referensmail vi skickar ut till nya byggherrar, arkitekter och entreprenörer. Där matchar vi de referensprojekt som finns i er Byggfolio med liknande planerade projekt från Byggsveriges största projektdatabas. Vi lyfter fram era referensprojekt vid rätt tidpunkt inför en beslutsfattare som planerar ett nytt liknande projekt helt enkelt. Läs mer och kontakta oss om tjänsten Byggfolio här.

Kramar och glada hälsningar från Sverige Bygger i samarbete med Glada Hudik-teatern.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.