Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Fortsatta satsningar på vindkraft

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2010 10:34 CEST

Vindkraftverk är något som planeras i stor utsträckning över hela landet just nu, i Sverige Byggers databas finns över 670 registrerade vindkraftsprojekt med planerad byggstart 2010-2012 till en sammanlagd byggkostnad av hela 124 Mdkr*.

Siffrorna visar att man i norrlandslänen ofta planerar färre men riktigt stora vindkraftsparker medan man i den södra delen av landet planerar många projekt till en lägre byggkostnad. I Jämtlands län finns 37 projekt registrerade till en uppskattad byggkostnad av hela 25,5 Mdkr medan man i Skåne har så mycket som 120 projekt men den totala uppskattade byggkostnaden uppgår endast till 16 Mdkr.

Vi frågade Lars Johansson, redaktionschef på Sverige Bygger, om det finns något ytterligare att notera; "Anmärkningsvärt är att vi har registrerade vindkraftsprojekt i samtliga län utom ett. I Västmanlands län kan vi inte se att man planerar för vindkraft under nämnda period, anledningen kan vara att Västmanland är det enda län som inte har något område prioriterat som "Riksintresse för vindbruk" av Energimyndigheten."

* Till denna siffra ska också läggas flera projekt som saknar officiell kostnad, den verkliga beräknade summan är med andra ord ännu högre.

Källa: Sverige Bygger AB, Byggsveriges affärskälla

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.