Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Kommande heta projekt på Nordbygg!

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2014 14:00 CET

Tre kommande heta projekt på Nordbygg!

En nyhet på Nordbygg 2014 är att tre utvalda byggprojekt presenteras i fördjupande seminarium där ett projekt lyfts fram per dag mellan 1-3 april. ”Projektledare och andra beslutsfattare från projekten presenterar projekten”, berättar Peter Åhs, marknadschef på Sverige Bygger, vars tjänster baseras på Byggsveriges största projektdatabas där dessa projekt finns med.

”Dessutom finns en fast utställning där dessa tre projekt beskrivs för alla dem som inte har möjlighet att besöka seminarierna. Idén är att de projekt som presenteras här inte ska vara färdigupphandlade. Poängen och vår förhoppning är att besökaren ska hitta konkreta möjligheter till affärer och upphandlingar direkt på Nordbygg”, säger Peter Åhs.


De tre projekten som blir föremål för egna seminarier är:

·  Nya stadshuset i Kiruna. Det vinnande förslaget blir den första byggnaden i nya Kiruna.

·  Norrtälje hamn. Det gamla industriområdet i hamnen blir till stadsbad, caféer, restauranger, handel och 5000 bostäder.

·  Vallastaden, Linköping. En helt ny stadsdel tar form och knyter ihop universitetsområdet med staden.

Läs mer om projekten längre ner.


”Vi levandegör projekten och skapar en möjlighet till möten och kontakter. Här träffar beslutsfattarna och projektledarna på projekten mässbesökare och utställare i form av konsulter, entreprenörer, underentreprenörer och materialleverantörer”, säger Peter Åhs.

Seminarierna är ett samarrangemang mellan Byggsverige.se, tidningen Byggvärlden och Nordbygg. Sedan bjuder såväl Sverige Bygger som Byggfakta in kunder som kan vara intresserade av projekten och besöka mässan och dessa projektpresentationer.


Seminarieprogram:

  • 1 April - Nya stadshuset i Kiruna
  • 2 April - Norrtälje Hamn
  • 3 April - Vallastaden Linköping

Alla de tre seminarierna håller på mellan kl. 13-15 i konferensrum K 16+17 på Nordbygg.

Frågor besvaras av Peter Åhs på 070-551 07 36

Föranmälan sker till: michael.wallin@byggsverige.se


Kiruna stadshus (1 april)

I september 2013 utsåg Kiruna kommun bidraget ”Kristallen” av Henning Larsen Architects som vinnare av arkitekttävlingen för nytt stadshus. Därefter ingick LKAB avtal med arkitektteamet för projekteringsuppdraget.

 Projektet är ett samarbetsprojekt mellan LKAB och Kiruna kommun. LKAB är byggherre för anläggningsfasen och uppförandet av det nya stadshuset.

 Stadshuset kommer att bli den första nya byggnaden i den nya stadskärnan och en viktig profilbyggnad i den nya staden.

För byggnationen av nytt stadshus kommer förfrågan innehålla bland annat Mark, Bygg, Allmän kraft och belysning, Rör, Ventilation, Styr och Övervakning, Säkerhet som exempel.

Förfrågan kommer ut Q2 2014 och start för genomförande beräknas till Q4 2014


Norrtälje hamn (2 april)

Hamnområdet i Norrtälje ska få nytt liv. Stadsbad, caféer, restauranger, handel och bostäder ska förvandla det gamla industriområdet vid hamnen till en levande stadsdel för barn, bad och båtar.

 Omvandlingen av området som ska ge hem åt 5 000 nya människor startar hösten 2014 och beräknas pågå drygt 10 år.

 Norrtälje kommun investerar cirka 570 miljoner i den nya stadsdelen som fördubblar Norrtäljes stadskärna och vänder staden mot havet. Den totala investeringen för byggherrarna överstiger 5 miljarder kronor.

Detta är Norrtäljes största stadsutvecklingsprojekt någonsin!

 

Vallastaden, Linköping (3 april)

Den nya stadsdelen Vallastaden ligger cirka 2,5 kilometer väster om Linköpings innerstad. Kommunens ambition med området är att det ska bli en förebild för framtidens samhällsbyggande. Målsättningen är att utveckla Vallastaden till en levande och blandad stadsdel och knyta ihop universitetet och staden.

Det planeras för runt 1 000 hushåll i en blandning av flerfamiljshus, radhus och ett mindre antal friliggande småhus. Där kommer att finnas ny skola, nytt torg med butiker, vårdboende, kontor samt student- och forskarbostäder.

Ett av ledorden för Vallastaden är social hållbarhet. Det ger sig till känna bland annat skapa kvartersgemensamma samlingspunkter, så kallade Felleshus. Det är hus med 100 m² uppvärmd yta omslutet av ett växthusskal om cirka 250 m².

Utöver en total presentation av Vallastaden samt några byggherrars aktuella upphandlingar kommer även Miljö och Samhällsbyggnads Linköping Kommun att presentera den Heta Marktilldelningen, där byggherrar har en sista möjlighet att bli en del av Linköping.


Sverige Bygger - Byggsveriges affärskälla och din affärspartner.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.