Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Östergötland största bygglänet efter Stockholm, Västra Götaland och Skåne

Pressmeddelande   •   Sep 03, 2012 16:26 CEST

Östergötland - både stor byggvolym och stor ökning i Byggstartsindex

I Sverige Byggers senaste byggstatistik seglar Östergötland upp som landets fjärde största län räknat i upphandlad och byggstartad byggvolym senaste 12 månaderna. Till skillnad från de tre största bygglänen ligger dessutom Byggstartsindex på betydligt högre plus, +31 %. Det är främst byggandet av flerbostadshus, idrottsanläggningar och skolor men även affärslokaler, kontor och anläggningsprojekt som står för ökningen.

Även om Östergötland de senaste 12 månaderna nästan når upp till en byggstartad och upphandlad byggvolym på knappa sex miljarder är man långt efter storstadslänen. Stockholm har samma period en byggvolym på över 33 miljarder, Västra Götaland 22 miljarder och Skåne 18 miljarder.

Andra län som utmärker sig positivt när det gäller ökning i Byggstartsindex är Gävleborg, +42 %, Jönköping, +39 %, Blekinge, +32 % och Kalmar län, +27 %. I samtliga fall handlar det dock om lägre byggvolymer än Östergötlands län.

Byggstartsindex för hela landet ligger de senaste 12 månaderna på +/- 0 %. De län som utmärker sig mest negativt är Dalarna, -38 % och Jämtland, -24 %.

Källa: Sverige Bygger, sverigebygger.se, Byggstartsindex, Byggstartsbarometern

Sverige Bygger - Byggsveriges affärskälla och din affärspartner.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://press.sverigebygger.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.