Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Så här många entreprenörer utanför storstadslänen utför projekt i storstadslänen, unik statistik 2012-2017

Pressmeddelande   •   Jan 19, 2018 08:04 CET

"Lantis-entreprenörerna" som utför byggprojekt i storstadslänen och behöver boende m.m.

"Lantis-entreprenörerna" är inte direkt ett etablerat begrepp, men det kanske är så en urstockholmare skulle kalla dem? Entreprenörerna som kommer in till storstadslänen och utför jobb på byggprojekt där.

Sverige Bygger har tittat i branschens största projektdatabas och tagit fram unik statistik på hur många bygg- och underentreprenörer inom installation, mark-/anläggning, golv, plattsättning, målning m.m. som har sin adress utanför storstadslänen, men som är involverade i byggprojekt i storstadslänen. Den största ökningen har skett i Västra Götaland, +33 % från 2016-2017.

"Vi har märkt av ett ökat intresse från aktörer som hyr ut boenden till företag, de har helt enkelt identifierat att det finns ett stort behov av övernattningsmöjligheter för den personal som åker in till storstäderna för att jobba på byggprojekt där", säger Björn Wadén, försäljningschef på Sverige Bygger.

"Därför blev vi även själva nyfikna på hur det ser ut i vår egen databas gällande antal aktörer som åker in till storstäderna och utför jobb på projekt där", fortsätter Björn.

I Stockholms län handlar det om drygt 500 företag per år som rapporteras vara involverade på byggprojekt i länet men som själva har sin postadress utanför storstadslänet. Vi ser däremot ingen ökning i just Stockholms län det senaste året, däremot har både Skåne och Västra Götaland ökat. Det handlar även om utländska bolag som har projekt i storstadslänen.

Har du hotell, vandringshem, lägenheter för långtidsuthyrning eller andra tjänster eller produkter som vänder sig till byggbranschen är du också välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster. Sverige Bygger är Sveriges mest använda tjänst för bevakning, bearbetning och analys av byggprojektmarknaden. 

Vi hjälper dig med en skräddarsydd vinnande lösning som ger resultat i form av bättre koll på marknaden, ökad försäljning, effektivare marknadsföring och bättre beslutsstöd.

Sverige Bygger är Sveriges mest använda tjänst för att bevaka, bearbeta och analysera byggprojektmarknaden. 

I tjänsten får du tillgång till Sveriges största projektdatabas och den mest omfattande bevakningen av projektmarknaden. Ett vinnande team som hjälper dig med support, service, extra tjänster och expertis ingår också!

Vi är din affärspartner och sätter dig i pole position för nya affärsmöjligheter på byggprojektmarknaden.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.