Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Storstadslänen, målerijobb och fönsterrenoveringar trender i bostadsrättsföreningarnas underhållsplaner

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2013 14:21 CEST

Underhållsnytt 2013 

- En kartläggning av bostadsrättsföreningarnas planerade underhåll och investeringar.

Sverige Bygger har kartlagt bostadsrättsföreningarnas planerade underhåll och investeringar. Bland över 2000 svarande föreningar har knappt hälften sagt att man planerar underhåll eller investeringar de närmaste 3-24 månaderna. 

"Jämfört med 2011 och 2012 är de tydligaste trenderna att bostadsrättsföreningarna i storstadslänen står för en ännu större andel av planerade åtgärder samt att målerijobb och fönsterrenoveringar ökat mest", säger Sofie Sjöström som ansvarat för undersökningen.

Bostadsrättsföreningarna i storstadslänen står i år för hela 77 % av alla underhållsplaner enligt undersökningen och det kan jämföras med 66-67 % i motsvarande undersökning 2011-2012. Sofie förtydligar: "Det är Stockholms län som står för nästan hela ökningen. 48 % av alla underhållsplaner hör till bostadsrättsföreningar i Stockholm, jämfört med 37 % 2011-2012. Även i Skåne har det skett en liten ökning från tidigare års 14-16 % upp till 17 %. I Västra Götaland handlar det däremot om en minskning från 15 % till 12 % av alla underhållsplaner i undersökningen."

"De företag som vill sälja tjänster eller varor till bostadsrättsföreningar i Stockholm ser alltså ut att ha en ljusare framtid", tillägger Björn Wadén, försäljningschef på Sverige Bygger.

Ett mindre län som sticker ut i undersökningen är även Gävleborgs län vars bostadsrättsföreningar står för 3 % av alla underhållsplaner jämfört med tidigare års 1 %. 

Den typ av underhållsplaner som står för den största ökningen är målerijobb där hela 26 % av alla bostadsrättsföreningar som har planer av någon sort planerar just måleriunderhåll. Det kan jämföras med 20-23 % åren 2011-2012. Även fönsterrenoveringar ökar och står för 16 % jämfört med 13-14 % tidigare år.

Andra åtgärder som är vanliga, men som ligger kvar på samma nivå som under åren 2011-2012 är fasadarbeten, takarbeten, stambyten samt balkongrenoveringar. 21 % av de som planerar någon form av underhåll planerar just fasadarbeten. 15 % takarbeten, 15 % stambyten, 10 % balkongrenoveringar.

De åtgärder som det planeras en förhållandevis mindre andel av än tidigare år är trädgårdsarbeten, grönytor, asfaltering samt byte av dörrar. Även om en ganska stor andel (13 %) planerar att byta dörrar av olika slag så är det en mindre andel är 2011-2012 då andelen dörrjobb stod för 20-23 %.

Källa: Sverige Bygger - Byggsveriges affärskälla


Vill du ta del av mer från undersökningen och kanske även få tillgång till just vilka bostadsrättsföreningar som planerar åtgärder som intresserar dig och ditt företag?

Läs mer och gör en intresseanmälan här: http://www.sverigebygger.se/Company/SE/unytt/underhallsnytt2013.asp

Det finns även möjlighet att köpa adresser till bostadsrättsföreningarna.

PS. Eftersom vi ingår i Svenska Fotbollförbundets företagsnätverk "Fotbollslaget" vill vi ge nya kunder chansen att uppleva fotboll i Friends Arena. Därför har vi även ett erbjudande om biljetter till VM-kval eller en snygg landslagspiké från Adidas till dig som beställer senast 19 april.

Sverige Bygger - Byggsveriges affärskälla och din affärspartner.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.