Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Sundsvalls kommun - hetaste byggherren i Västernorrland

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2010 08:26 CEST

Statistik från Sverige Bygger, Byggsveriges affärskälla visar att Sundsvalls kommun är den byggherre i Västernorrlands län som planerar flest byggprojekt under åren 2010-2012. Hela 38 projekt planeras till en total kostnad på ca 1,1 Mdkr.

Två av projekten är riktigt stora, en nybyggnation av teater- och kulturhus på Fisktorget inväntar beslut från kommunstyrelsen och beräknas kosta kring 360 Mkr om och när det sätter igång. Man utreder också möjligheten att bygga en ny biogasanläggning tillsammans med Östersunds kommun, bygget kommer att gå på ca 350 Mkr om det blir av, det finns dock andra alternativ som utreds och man väntar på ett politiskt beslut.

Andra stora projekt värda att nämnas är bl a nybyggnad av ett resecentrum, en planerad tillbyggnad av Tonhallen och om-/tillbyggnad av en skola på Bergsåker.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://press.sverigebygger.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.