Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Upp och ner i byggbranschen! Byggstarterna ökar men värdet av projekteringarna minskar!

Pressmeddelande   •   Aug 31, 2010 15:19 CEST

Värdet av alla byggstartade projekt har tveklöst ökat de senaste 12 månaderna och sett över hela Sverige är byggstartsindex +27 %. Av 20 län är det endast ett, Kalmar län, som har ett negativt byggstartsindex, - 14%. Byggstarterna går alltså starkt uppåt.

Men när det gäller värdet av projekteringsstartade projekt så är det - 8 % i hela landet och hela 12 av landets 20 län har ett negativt projekteringsindex. Nedåt när det gäller projekteringarna alltså.

"Det är både upp och ner i byggbranschen - bra just nu och på kortare sikt, men på längre sikt finns frågetecken om inte värdet av projekterade projekt börjar öka snart igen", säger marknadschef Peter Åhs.

De län som är hetast vad gäller värdet av byggstarter är just nu Västra Götaland, Halland, Norrbotten, Uppsala och Västmanland.

De län som är hetast vad gäller värdet av projekteringsstartade projekt är just nu Jämtland, Jönköping, Östergötland, Gävleborg, Halland och Skåne. Det kanske är i dessa län vi kommer att se en framtida ökning av byggstarter?

Källa: Sverige Bygger AB - Byggsveriges affärskälla

Om Byggstartsindex: Värdet av de 12 senaste månadernas upphandlade och byggstartade bygg- och anläggningsprojekt i Sverige Byggers databas, jämfört med föregående 12 månader. Alla projekt mellan 1-500 Mkr tas med.

Om Projekteringsindex: Värdet av de 12 senaste månadernas upphandlade och projekteringsstartade bygg- och anläggningsprojekt i Sverige Byggers databas, jämfört med föregående 12 månder. Alla projekt mellan 1-500 Mkr tas med.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://press.sverigebygger.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.