Till sverigebygger.se
Saknar du inloggning?
Följ Sverige Bygger AB

Västra Götaland hetaste bygglänet just nu och Kalmar är kallast

Pressmeddelande   •   Nov 02, 2010 14:31 CET

Byggstartsindex* sett till allt byggande i hela landet ligger just nu på +36 %. Byggbranschen är, mycket tack vare bostadsbyggandet, en het bransch - och allra hetast är den i Västra Götaland, med ett byggstartsindex på +77 %. Ett av få län som har ett negativt byggstartsindex just nu är Kalmar med - 35 %.

Andra heta län, sett till Byggstartsindex:

Dalarna + 72 %, Örebro + 64 %, Södermanland +56 % Jämtland + 47 %, Västerbotten + 44 %, Skåne + 39 %, Blekinge + 35 %, Stockholm + 33 %, Jönköping + 29 %.

Förutom att Västra Götaland har ett byggstartsindex på +77 % så ser det även ljust ut framöver eftersom värdet av projekt som går in i projekteringsfas också ökar. Projekteringsindex för Västra Götaland är +46 %. Det ser alltså ljust ut på Byggsveriges framsida.

Kallast är det enligt Byggstartsindex just nu i:

Kalmar län - 35 %, Gävleborgs län - 1 % samt Värmland och Västmanland som ligger på +/- 0 %.

*Om Byggstartsindex:

Byggstartsindex är ett rullande månadsindex, som mäter verkliga byggstarter baserat på avvikelsen mellan innevarande 12 månaders period mot föregående 12 månaders period. Indextalet kan sen filtreras med urval av geografi, byggkategori samt byggnadsarter. Villkor för att byggprojekten ska räknas med är att det finns minst en entreprenör upphandlad och att byggkostnaden ligger mellan 1-500 Mkr.

Källa: Sverige Bygger AB - Byggsveriges affärskälla